Tips voor Rekenschaak

Rekenschaak speel je met de normale schaakregels toch zijn er wel enkele variaties mogelijk. Allerlei nieuwe manieren om Rekenschaak te spelen zullen we hier verzamelen zodat iedereen deze ideeën kan gebruiken om nog meer te genieten van een spelletje Rekenschaak.

Beperkte tijd?

Je kunt Rekenschaak ook spelen als je slechts beperkte tijd hebt of als je wilt dat het spelletje niet te lang duurt. Je kunt dan bijvoorbeeld aan het begin van het spel afspreken dat degene wint die het eerst een bepaald aantal punten heeft behaald. Op deze manier kun je ook tussendoor even snel een spelletje Rekenschaak spelen.

Schaakvereniging

De meeste schaakverenigingen hebben bepaalde schakers die altijd om de hoogste plaatsen strijden in de interne competitie. Vaak zijn het ook dezelfde mensen die in de staart van de ranglijst eindigen. Breng hier eens verandering in en introduceer één of enkele keren per jaar een avond met Rekenschaak. Omdat bij Rekenschaak niet alleen schaakkennis maar ook een beetje geluk met de kaarten bepaald wie wint kan dit verrassende winnaars opleveren.

Rekenen op school

Rekenschaak is zeer zeker geen rekenmethode, maar het is wel een erg leuke speelse manier om rekening te oefenen. Zijn bepaalde leerlingen bijvoorbeeld eerder klaar met iets, dan kun je ze een spelletje Rekenschaak laten spelen. Maar je kunt het ook gebruiken als een speelse extra oefening voor kinderen die wat meer moeite met rekenen hebben.

Rekenschaak & Chess-4-Fun

Rekenschaak wordt nog leuker als je het met vier schakers speelt. Met de grote 4-persoons schaakset van Chess-4-Fun en twee sets Rekenschaak kun je direct aan de slag. Je kunt dan bijvoorbeeld twee-tegen-twee spelen, maar natuurlijk ook ieder voor zich.

Contact

Spambeveiliging

Contact

Schaak maar raak!
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk
Tel. 0594 500887
info@schaakmaarraak.nl
schaakmaarraak.nl